Τα χρώματα του φθινοπώρου στη διακόσμηση

564 846 homing

Το καλοκαίρι έχει φτάσει πια επίσημα στο τέλος του και η φύση έχει αλλάξει αποχρώσεις. Μπορεί η διάθεσή μας να είναι λίγο μελαγχολική όμως θέλουμε να απολαύσουμε το σπίτι μας και να χαλαρώσουμε σε μια όμορφη ατμόσφαιρα.

Είναι η εποχή που στρώνουμε χαλιά και επιλέγουμε πιο χοντρά υφάσματα και υφές σε ριχτάρια και μαξιλάρια. Έτσι αποχαιρετάμε το total white – τουλάχιστον όπως το ξέραμε το καλοκαίρι- και υιοθετούμε για το σπίτι τόνους της φθινοπωρινής παλέτας. Αυτήν την σεζόν οι τάσεις στα χρώματα θέλουν τους χώρους να βάφονται πιο σκούροι και κομψοί.

Μία όμορφη απόχρωση που είναι ρομαντική και παιχνιδιάρικη συγχρόνως είναι το ροζ. Αν αντικαταστήσουμε το συνηθισμένο μπεζ του φθινοπώρου με ένα dusty pink το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ατμοσφαιρικό. Επιλέξτε το για το καθιστικό και την κρεβατοκάμαρα. Βελούδινα μαξιλάρια, ένα πλεκτό ριχτάρι ή μικρές διακοσμητικές πινελιές.

Το πράσινο του σμαραγδιού είναι το χρώμα που μπορεί να ξεχωρίσει στο χώρο σας. Αν μπορείτε να ντύσετε μία πολυθρόνα με ένα χοντρό σκούρο πράσινο ύφασμα θα προσθέσετε στο καθιστικό σας μία ρετρό κομψότητα. Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση θα ήταν κι ένα χαλί σε πράσινες αποχρώσεις ή ακόμα και να βάψετε ένα κομμάτι τοίχου σε μια απόχρωση βαθύ πράσινου.

Αν έχετε μία μοντέρνα διακόσμηση στο σπίτι σας, τολμήστε να βάλετε αυτό το φθινόπωρο μικρές λεπτομέρειες σε κόκκινο χρώμα. Χαρίζει δυναμισμό και μία πιο σύγχρονη artistic διάθεση στο χώρο. Παρ’ όλα αυτά δεν θα το συνιστούσαμε για την κρεβατοκάμαρα. Το καθιστικό είναι το πιο κατάλληλο δωμάτιο.

Το camel και το ζεστό σοκολατί είναι δύο αποχρώσεις πιο «ασφαλείς». Αποχρώσεις του καφέ όπως η μόκα ή το ταμπά είναι πάντα κομψές επιλογές χωρίς να είναι βαρετό το αποτέλεσμα. Αυτά τα χρώματα ταιριάζουν πολύ σε δερμάτινες υφές. Αυτό μπορεί να είναι ένα δερμάτινο σκαμπό ή πολυθρόνα συνδυασμένα με ξύλινα διακοσμητικά.

Το λευκό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τα trends. Το χειμώνα όμως δεν είναι τόσο φωτεινό και το συνδυάζουμε με γκρι. Μάλλινα πλεκτά ριχτάρια σε λευκό χρώμα, μαξιλάρια σε λευκό του πάγου ή ακόμα και γούνινα στοιχεία για τον καναπέ και το κρεβάτι. Μία πολύ ξεχωριστή ιδέα θα ήταν επίσης ένα αφράτο λευκό χαλί.

Ροζ, σμαραγδί, κόκκινο, camel και λευκό είναι μερικές από τις τάσεις στη διακόσμηση για μία ανανέωση στο χώρο σας.

Σχετικά Προϊόντα

Μονόφωτο κρεμαστό D400 Leta natural
Φωτιστικό δαπέδου Zambelis 1488
Viokef Υποστήλιο Iris
Viokef Πορτατίφ Tokyo

Περισσότερα άρθρα